Maksaako Google AdSense bloggaajille hyvin?

Google Adsense

Bloggaaja saattaa tienata useita tuhansia euroja kuukaudessa, mutta tuo raha on kovan työn takana. Blogin ensimmäiset vuodet ovat usein tappiollisia, sillä mahdolliset mainostulot kuluvat blogin ylläpitokustannuksiin. Jos suuri yleisö löytää blogin, on bloggaajalla mahdollisuus tienata sen avulla. On kuitenkin erittäin harvinaista, että bloggaaja pääsee tuhansien eurojen kuukausituloihin. Paljon todennäköisempää on, että blogi tuottaa muutamia kymppejä (korkeintaan muutaman satasen) kuussa. Blogilla on kuitenkin muita funktioita. Se voi toimia reflektointityökaluna, tunnettuuden hankkijana tai portfoliona. Jos haluat tietää varmemmista tulonlähteistä, katso 14 vinkkiä miten tienata rahaa

Google AdSense vain yksi tapa hankkia lisätuloja blogilla

Hyvin toteutettu, ajankohtainen ja usein päivitettävä blogi voi kerätä useita kuukausittaisia lukijoita. Blogin ylläpitäminen maksaa, ja yhden blogikirjoituksen laatimiseen voi mennä muutamasta tunnista kokonaiseen päivään. Moni bloggaaja haluaa työlleen vastinetta, ja siksi mainostaa blogissaan erilaisia tuotteita ja palveluita.

Google AdSense on yksi helpoimmista tavoista ansaita blogilla, sillä bloggaajan ei tarvitse tehdä juuri muuta kuin lisätä pätkä koodia verkkosivulleen. Google AdSense läväyttää lukijakunnan mukaan valittuja mainoksia sivuston yläosaan tai esimerkiksi keskelle blogitekstiä. Bloggaaja saa tuloja siitä, että antaa tilaa mainoksien näyttämiseen. Joihinkin mainoksiin liittyy klikkausvelvoite, eli bloggaajalle maksetaan vain niistä klikkauksista, joihin näytetyt mainokset ovat johtaneet.

Mainoksen näyttäminen tai sen klikkaaminen eivät kuitenkaan ole varsin tuottoisia. Klikkauksesta tai julkaisutilasta maksetaan vain joitain senttejä. Myös mainostulot ovat veronalaisia, joten 45 000 lukukertaa kuukaudessa omaava blogi voi tuottaa kuukaudessa vain alle 70 euroa. Bloggaajan tuntipalkaksi voi jäädä reilut kaksi euroa (miinus verot).

Google AdSense ei siis maksa kovin hyvin bloggaajille.

Sen omilla sivuilla voit tehdä arvion siitä, miten hyvin voit tienata blogillasi, millä on 50 000 kävijää kuukaudessa. Eurooppalainen autourheilublogi voi laskurin mukaan tuottaa 3780 euroa, kauneusblogi puolestaan 4266 euroa. Rahoitusblogi voi laskurin mukaan tuottaa 10 734 euroa, eli melkein 895 euroa kuussa. Ainoa mutta on, että hyvin harvassa rahablogissa on 50 000 kuukausittaista kävijää. Voi olla, että englanniksi kirjoittavilla on paremmat tulomahdollisuudet laajempien markkinoiden vuoksi.   

Lisäksi kannattaa huomata se, että Google AdSense on kiinnostunut siitä, mitä blogissasi julkaiset. Jos se katsoo blogin sisällön ”sopimattomaksi”, se voi hylätä blogin tai takavarikoida ansaitut mainostulot. ”Sopimattomuus” voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että mainitset kondomit jossain blogitekstissä, tai kerrot huumeiden vaaroista. Google AdSense ei erittele sitä, missä mielessä kerrot huumeista tai perhesuunnittelusta – ne ovat asioita, joita sen ehtojen mukaan ei saa käsitellä. Jos blogisi joutuu tarkempaan syyniin, voit menettää vähätkin tulosi.

Bloggaaja voi ansaita myös affina ja yhteistyöllä ilman välikäsiä

Bloggaajan, joka haluaa tienata blogillaan mahdollisimman paljon, kannattaa pitää Google AdSenseä korkeintaan yhtenä tulonhankkimismuotona. Affiliate-mainonta voi olla paljon tuottoisampaa. Affiliate-sivustoilla voi tutustua mielenkiintoisiin kampanjoihin ja rekisteröityä julkaisijaksi. 

Affiliate-mainonta tarkoittaa sitä, että esittelet jotain tuotetta tai palvelua omilla sivuillasi. Voit esimerkiksi kuvata päivän asukokonaisuuden ja mainita, mistä liikkeestä olet vaatteesi ostanut. Kun kirjoitat vaateliikkeen nimen, et laita siihen suoraa linkkiä liikkeen verkkosivustolle, vaan affiliate-sivustolta saamasi osoitteen. Muokattu verkko-osoite vie halutun liikkeen verkkopalveluun, mutta siirtymisestä jää jälki. Saat rahaa tuon jäljen perusteella. Joskus julkaisijalle maksetaan pelkästä klikkauksesta, joskus vasta ostosta. Asiakkaan tekemästä ostosta saa joko kiinteän provision tai tietyn prosenttiosuuden. 

Affiliate mainonta

Affiliate-tulot ovat aluksi pieniä. Klikkauksesta voi saada noin 0,20 euroa, ja provikat saattavat pyöriä kymmenen euron tuntumassa. Sinun tulee olla erittäin vakuuttava saadaksesi lukijasi ostamaan suosittelemiasi tuotteita ja palveluita. Jos asia jää hautumaan ja lukija tekee ostoksen vasta myöhemmin, jäät nuolemaan näppejäsi. ”Kuukausipalkka” voi olla pitkään vain 10–50 euroa (brutto).

Jos saavutat paljon suosiota, saatat saada suoria yhteydenottoja yrityksiltä. Suorissa blogiyhteistöissä voi tienata paljon paremmin, sillä mukana ei ole välikäsiä. On mahdollista, että bloggaaja saa yhdestä postauksesta 2000 euroa. Palkkiot, olivatpa ne rahaa tai vaikkapa hotelliöitä, ovat veronalaista tuloa. Palkkiot tulee siis ilmoittaa Verohallinnolle. Lisäksi bloggaajan on muistettava kertoa lukijoilleen, että yhteistyössä tehty artikkeli sisältää ”kaupallista yhteistyötä”. Bloggaaja voi olla vaikeuksissa tämän unohtaessaan. 

Jaa:

Artikkelit

Mistä enemmän rahaa vuoden alun aleihin?

Mistä enemmän rahaa vuoden alun aleihin? Tuntuuko toisiaan siltä, että elämä on samanlaista harmaata maanantaita päivästä toiseen? Arkinen aherrus painaa mieltä ja elämästä puuttuu ne

Lähetä meille viesti